divendres, 23 de febrer del 2007

L´ORIGEN DEL COCKTAIL



L'Origen del Còctel
La Primera Definició Coneguda
THE BALANCE AND THECOLUMBIAN REPOSITORY


Hi ha històries desafortunadament incomptables que declaren que detalla exactament com s'encunyava primer el terme "còctel". Cap d'ells no és verificable, i així mai no sabrem més probablement la història veritable. Sabem tanmateix un aspecte important sobre aquest terme, i que és primera definició coneguda. La cita era 6 de maig, de 1806, i la publicació era "The Balance and The Columbian Repository".

Aparentment, hi havia una elecció a Claverack, Nova York, i tan sovint com passa en una elecció, algú ha perdut. El perdedor en aquest cas presentat, una comptabilitat detallada dels seus beneficis i pèrdues per a aquesta cursa.





Núm. 18 Volum V.









HUDSON, (NEW-YORK) dimarts, 6 DE MAIG, de 1806.



Rom! Rom! Rom!
S'hi conjectura, allò el preu de
aquest licor preciós augmentarà aviat a
Claverack des d'un cert candidat té
posat en el seu compte de Pèrdua i Benefici,
els elements següents: ---
Pèrdua. Benefici.
720
17
32
411
25
grogs de rom
brandi fer.
cabestrells de ginebra
bitters de gots
faci. cua de gall"Cock-tail"
La Meva Elecció
RES.





En el seguir setmana, el diari publicava una carta d'un lector que era aparentment confós per aquest terme nou "cua de gall" que veien, i demanaven una explicació a l'editor.





Núm. 19 Volum V.








HUDSON, (NEW-YORK) dimarts, 13 DE MAIG, de 1806.



Comunicació.

A l'Editor de "The Balance "
Senyor,
Observo que al seu paper del 6è instant, en el compte d'un candidat democràtic per un seient en la legislatura, marcada sota el cap de Pèrdua, fan 25. cua de gall"Cock-tail". Serà tan atent com informar-me què és significat per aquesta espècie de refrigeri? Encara que un desconegut a vostè, crec que, des del seu caràcter general, no suposarà que aquesta petició és impertinent.
He tingut notícies d'un fòrum, de tallador de flegma i conductor de boira, de mullar el xiulet, d'humitejar l'argila, d'un fillip, un esperó al cap, que apaga una espurna a la gola, de ditada & circa, però mai en la meva vida, tanmateix ha viscut molts anys, sentia parlar de cua de gall abans. És propi d'una part d'aquest país? O és una última invenció? És el nom expressiu de l'efecte que la beguda té sobre una part particular del cos? O significa que els demòcrates que prenen la poció es girin topsycurvy, i té els seus caps on haurien de ser les seves cues? Hauria de creure que l'última és la solució genuïna; però sóc poc disposat a determinar finalment fins que rebi tota la informació en el meu poder.
Al començament de la revolució, un metge públicament recomanava la molsa que arribava a agradar a un arbre com a substitut de te. Trobava sobre experiment, que en tenia més d'una qualitat estimulant llavors aprovava; i per això, ell afterward com públicament denunciat això. Pot pròpiament ser administrat per qualsevol "Cock-tail"cua de gall que sigui només a certs temps i a certes constitucions. Fa uns quants anys, quan estaven cridant els demòcrates per a Jefferson i Clinton, una de les enquestes es tenia a la ciutat de Nova York en un lloc on es venia gelat. El seu temperament llavors era extraordinàriament adust i bilious. Alguna cosa era necessària de refredar-los. Ara quan s'enfonsen a rigidesa, podria ser igualment necessari, per "Cock-tail"cua de gall per escalfar i per provocar-los.
Espero que no interpretarà res que hagi dit com irrespectuós. Llegeixo el seu paper amb gran plaer i li desitjo la circulació més extensa. Tant si contesta a la meva consulta com si no a això, encara romandré,
El seu,
UN SUBSCRIPTOR
[Com ho faig un punt, mai no publicar res (sota el meu cap editorial) però que puc explicar, no dubtaré a satisfer la curiositat del meu corresponsal preguntaire:"Cock-tail" Cua de gall, llavors és un licor estimulant, compost d'alcohols de qualsevol classe, sucre, aigua i bitters és vulgarment anomenat un cabestrell de bittered, i se suposa que és una poció que electioneering excel·lent en tant que deixa robust i atrevit el cor, alhora allò això fuddles el cap. Es diu també, ser de gran ús a un candidat democràtic: perquè, havent-se empassat una persona un got d'això, està preparat per empassar-se qualsevol cosa més.
Editi. Bal.]






Clarament, l'editor prenia aquesta oportunitat d'estrènyer una mica de diversió al sistema polític, però alhora proporcionava la primera idea pel que fa al que es considerava que la cua de gall d'aquell dia era. Específicament descrivint-ho com:


"Cock-tail"Cua de gall, llavors en un licor estimulant, compost d'alcohols de qualsevol classe, sucre, aigua i bitters és vulgarment anomenat un cabestrell de bittered...
Podem veure des d'això que un dels ingredients que definien en el còctel era allò de "bitters", l'ús de qui continuava sent predominar fins al tancament de Prohibició.


Ha de ser d'edat que beu legal per accedir a aquest lloc

Copyright © 2004-2006, Museu del Còctel Americà
Caixa de PO 38 • Malverne, Nova York • 11565
info@MuseumOfTheAmericanCocktail.org